Cizrnové sušenky vládnou světem!
Dobrá, nebudu přehánět, ale
mě
zaujali na první pohled (a kousnutí).
Protože nechci, aby zdravý jídelníček byl jenom chvilková záležitost, chci se naučit konečně zdravě a dobře péct i vařit!
Jdeme na to.
Doporučuji navštívit jejich blogy. Budete se olizovat až za ušima :-)
Od Bláni se mi trošku připekli no, znáte mé kuchařské umění…
A jaké více chutnali MĚ? Je to samozřejmě individuální, ale Verči recept jsem osladila Stévií, takže to bylo víc mňam. Protože
mám velkou rodinku, a chci je všechny OHROMIT (do teď jsem vařila
pouze čaj), udělala jsem dvojitou porci sušenek a skoro vše jsem
rozdala. Já jsem tak hodná dceruška i vnučka. Ale
pozor, šest sušenek mám na snídani a k ranní kávě!
Od Bláni jsou veganské s banánem a Verčiné mají vejce a já jsem přidala i kokos.
Nejdříve recept Bláni:
Ingredience
Půl hrníčku cizrny z konzervy
Vrchovatou lžičku arašídového másla
Půlku banánu
Kávovou lžičku jedlé sody
Špetku soli
Lžíci čokoládových penízků (nebo nalámanou čokoládu)
+ vrchovatou lžíci ovesných vloček (15-20g)
Tady je to hezky pohromadě
Malý mixérek
Přihodíme vločky a hořkou čokoládu
Pak recept od Verči
Recept: Cizrnové sušenky s čokoládou
Asi na 15-18 sušenek budeme potřebovat:
2 hrnky uvařené cizrny
1 vejce
1 lžičku vanilkového extraktu
1 lžičku prášku do pečiva
špetku soli
1 velkou lžíci arašídového másla
1/2 lžicky sladidla (použila jsem Cukropur, můžete klidně vyměnit za stévii, cukr nebo cokoliv, čím jste zvyklí sladit)
čokoládu
Všechny ingredience kromě čokolády rozmixujeme. Čokoládu nasekáme na kousky a přimícháme k sušenkové směsi.
Na plech vyložený pečícím papírem klademe ručně vytvarované kuličky a pečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 180° C.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za jakýkoliv komentář, moc si jich vážím!