Minulou sobotu (den po valentýnu) jsem se chtěla odměnit a udělat si radost. Protože jsem se celý týden dívala, jak si všichni vaří lívance, nemohla jsem odolat a musela se do nich pustit. To, že jsem se chtěla odměnit není tím, že jsem Valentýna trávila s kamarádkou nad skleničkou vínka. Jsem takhle zatím spokojená :-)
Ale k věci -
Nikdy jsem lívance nedělala. Ne, nekecám. Ale myslím, že se mi celkem povedli!
Konec řečí, jak na to?
Recept:
50g ovesných vloček - rozmixujeme (ano mám nesmrtelný přístroj ETA :-)
pár lžic mléka
jedno vejde
špetka soli
citron
hruška
mandle
vanilkový extrakt
arašídové máslo
Mixujeme vločky
Oddělíme žloutky od bílků a žloutky smícháme s mlékem a vločkami
Vyšleháme bílky
Smícháme dohromady
Na rozpáleném kokosovém oleji osmažíme
Ohřejeme hrušku - pokapeme jí citronem a vanilkovým aroma
Proložíme arašídovým máslem a teplými hruškami
Můžete přidat tvaroh nebo jogurt, máslíčko a mandle nebo jiné....Vy si poradíte :-)
Chutná to báječně!!!
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za jakýkoliv komentář, moc si jich vážím!