Tradičně, jako každý podzim, je období dýní.
Nebyla jsem propagátorkou dýňí, ale až do teďka!
Dýně je vynikající jak chuťově, tak nemá ani moc sacharidů a je to zdravá alternativa krémových polévek. Dýňová polévka také na dlouho zasytí.
A co je pro mě jedno z nejdulležitějších kritérií - je rychlá na přípravu!!
Udělala jsem si domácí kuřecí vývar, dýni nakrájela i se slupkou, vybrala duťinu a semínka, nacházela do hrnce a povařila asi půl hodiny.
Pak jsem přidala zázvor, osolila a opepřila.
Zázvor jsem tam trošku povařila a nakonec rozmixovala ponorným šlehačem.
Z jedné dýně jsme měli čtyři porce.
Místo polévky to byla spíš hustá omáčka, ale pochutnali jsme si všichni :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za jakýkoliv komentář, moc si jich vážím!